Ücretsiz Antivirüs Önerisi ve Ayarları

Teknoloji, Yazılım

30 Ekim 2016

Hergün yeni bir virüs çeşidi bilgisayarlarımıza ciddi zararlar verebilir, casusluk yapabilir veya bilgisayarınızı kullanarak sizin adınıza bir çok işlem yapabilmektedir. Öncelikle şunu söylemeliyim ki; eğer lisanslı bir antivürüs ürününüz yok ise kesinlikle kırılmış bir program indirip sahte lisans yapmaya çalışmayınız. Bilgisayarınızı virüslerden, bilinmeyen bir virüs ile korumak ne kadar doğru olur bilinmez…

Eğer Antivirüs’ün ayarlarını doğru bir şekilde yaptıysanız. Antivirüs’ün lisanslı veya ücretsiz bir sürümü olması önemli değil. Tam anlamıyla bir güvenlik sağlayacak ve sizi uyaracaktır.

Antivir Freeware Antivirüs ile sisteminizi sağlıklı bir şekilde koruyabilirsiniz.

avira

Programı Buradan İndirebilirsiniz.

1.) Programı çalıştırıyoruz. Programın ana ekranında hiç bir uyarı görmemeliyiz ( Güncellenmedi, Koruma açık değil vs. vs. ) Eğer herhangi bir uyarı var ise, örneğin güncellenmeme gibi. Bu güncellemeyi yaparak son sürüme ulaşınız.



2.) Programdayken, F8 tuşuna basarak Ayarlar kısmına ulaşınız.




Program; Sistem taranırken, bu görmüş olduğunuz ayarlara başvurur.

a. Hangi dosya türlerinde arama yapacak? Eğer smart olanı işaretlerseniz program sizin yerinize olası virüs taşıyabilecek dosyaları tarar. Fakat siz sadece belli başlı dosyalardan korunmak isterseniz (.exe, .dll ) gibi use file extension list seçeneğinden bu dosya uzantılarını seçip eleyebilirsiniz.

b. Taramalarda Sistem dosyalarının tümünü kontrol ettirmek isterseniz, integrity checking of system files kutucuğu işaretlenmelidir.

c. Ignore Offline files Çevrim dışı dosyaları yoksay anlamına gelmektedir. Her ne kadar kullanılmıyor olsa da, eğer bir virüs çevrimdışı dosyalarda bulunursa; bilgisayarınızda o virüsü barındırmış olacaksınız. Bu durum sizi rahatsız ederse eğer, bu işareti kaldırabilirsiniz.

d. follow symbolic links aynalanmış dosyalardır. Kısa yollardır. Normalde bunları antivirüs takip etmek. Çünkü, çalışmak isteyen virüsleri program doğrudan engellemektedir zaten. Daha aşırı bir önlem alarak bu konumları da kontrol ettirmek isterseniz bu kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

e. Scan Registry zaten seçili olmalıdır. Kayıt defterini taramalıdır.

3.) Şimdiyse General Sekmesine geçerek ayarlarımızı kontrol ediyoruz.



a.) Hangi kategorileri arayacağım diye soruyor size? Application’ı da işaretlemekte fayda var. Uygulamaları da algılamalı.  Games ve Jokes’da bilgisayarınıza zarar vermeyen ama günümüzde de gayet sıkıcı ve aptalca karşılayabileceğimiz bir takım şaka virüslerine engel olabilirsiniz. “Programs that violete the private domains”  Özel alan adı kullanan programları da engellemeli bence. bunuda işaretlemek isteyebilirsiniz.

Diğer ayarlar gayet güzel görünüyor. Bilgisayarınız güvende diyebiliriz